Csokiország, avagy hogy kerül a cipő az asztalra?

Vannak helyzetek, amikor nehéz megszólalni. Az egyik ilyen, amikor egy csokigyártó cég oldalát, fotóit nézegeti az ember. Huh...ezt mindenkinek látnia kell. Megkerestem a cég tulajdonosát, hogy mutassa be nekünk Chocolandot.

– Mikor alakult a cég, és honnan jött az ötlet, hogy csokoládékészítéssel foglalkozzatok? – kérdeztem Bedő Adrienntől.

20211027_100642.jpg

A céget az idei év áprilisában alapítottuk. A tulajdonos a férjem Vass János, aki egyébként a csomagolásban alkot nagyokat. Az elmúlt évben mindketten elvégeztük a csokoládétermék készítő képzést. Az ötlet, hogy kézműves csokoládét készítsek már régóta érlelődött bennem, úgy tűnik talán eljött az ideje és augusztusban elkezdhettem alkotni.

– Milyen alapanyagokkal dolgoztok a legszívesebben?

Az alapanyagok közül a csokoládé a belga Callebaut cég terméke, nem sokat tanakodtunk azon, hogy ez az alapanyag lesz a megfelelő. Már több éve jelen van a piacon, sokan dolgoznak vele. A többi alapanyagot is megbízható helyről szerezzük be.

20211025_160704.jpg

– Láttam egészen különleges csoki remekműveket is a fotók között, pl. egy szerszámkészletet. Ki álmodja meg a csokicsodákat, együtt tervezgettek, vagy inkább el vannak osztva a feladatok?

Nyitott szemmel járok, ha valamiben látok fantáziát, szívesen ki is próbálom. A feladatoknak ez a része többnyire az én döntéseimen múlik.

– Különleges alkalmakra szoktak vásárolni tőletek? Volt kedvenc megrendelés?

Egyike volt az első megrendeléseknek egy ballagásra kis csomagok összeállítása. Minden megrendelésnek nagyon örülünk és szívesen vesszük a kihívásokat is.

20211027_101914.jpg

– Biztosan kaptok értékeléseket, véleményeket. Szeretik a vásárlók a bonbonjaitokat?

Ha a vásárlóink újra és újra tőlünk szerzik be az édes meglepetéseket, az számunkra pozitív vélemény. Ha új vevő jelentkezik egy elégedett kuncsaft ajánlása alapján, az különösen örömöt jelent számunkra.

– Én inkább főzni szeretek, de bizony van, amikor nem úgy sikerül, ahogy elterveztem. Előfordul ilyen egy csokikonyhában is?

Bizony nem egyszer megesik, hogy valami nem úgy sikerül, ahogyan elterveztem, de nálam semmit nem lehet annyira elrontani, hogy ne legyen, aki úgy is elfogyasztja. Ilyen főként a kísérletezéskor fordul elő.

– Neked személy szerint melyik a kedvenc bonbonod?

Miután elkészül egy újabb ízű bonbon, az mindig a kedvencem, de ez nem tart sokáig, mert amint új kreáció születik máris az lesz a favorit. Legújabb kedvenc a forralt boros bonbon borzselével. Nagyon finom lesz, ha kialakul a végleges íz.

– Hol, hogyan lehet vásárolni tőletek?

Telefonon és interneten (Facebook, Messenger, Instagram) lehet minket elérni, és az adventi időszakban minden hétvégén megtalálhatóak vagyunk egy-egy termelői vagy adventi vásáron.

20211027_100344.jpg

– Mik a közeljövő, és a távoli jövő tervei?

Mindenképpen nagyobb műhelyre lesz szükségünk, most ezen dolgozunk, a csokoládé és bonbon készítés mellett. Emellett szeretnénk minél több work shopot is levezetni, ez egyébként már most is működik. Szerencsére jól alakul a dolog, eddig minden alkalommal teljes volt a létszám.

20211031_094611.jpg

 

 A Chocolandot megtaláljuk a Facebook-on:

https://www.facebook.com/ChocoLand1974

Instagramon: ChocoLand_nagykanizsa

( Skolik Ágnes)